The Avengers

143 min.

Ik heb eens een fatsoenlijke reden om in het Nederlands te recenseren. De Amerikanen kunnen de film pas vanaf vandaag kunnen zien en het zo flauw is als de verrassingen verpest worden (alhoewel: het is een superheldenfilm, hoe verrassend kan het zijn?).  Dat gezegd hebbende ..hieronder worden dus gebeurtenissen uit de film genoemd.

Hoe verrassend kan het zijn ..nou ja, het Vrijheidsbeeld wordt niet vernietigd, noch andere bekende New Yorkse  gebouwen. Er is geen romantiek en er gaat iemand dood.  Elke acteur kent zijn rol heel goed en blijft daar netjes in, zonder de spotlight op te eisen. Dat is best knap voor een cast met vijf hoofdpersonen, een goddelijke bad guy en een buitenaards leger.

Het verhaal is simpel. De Hulk, Iron Man, Captain America, Hawkeye en Black Widow komen bij elkaar onder Nick Fury’s leiding omdat Loki weer lastig loopt te doen en dit keer een alien leger heeft meegenomen. Maar zo’n groep van grote ego’s kan niet samenwerken zonder eerst er een zooitje van te maken en hun plekje te vinden. Zo is het eerste uur van de film gewijd aan introducties.
Daarna is het vechten, meer vechten en de wereld verdedigen. Een andere reden is er tenslotte niet om de Avengers bijeen te roepen.

Af en toe duurt dat een beetje lang. En zitten er wat gaatjes in het plot die naar boven komen drijven zodra je de zaal uitloopt. Het is duidelijk dat Loki deze keer de rol van slechterik moet vullen in plaats van onbegrepen ziel, maar het is jammer dat zijn ‘Trickster’ persoonlijkheid daardoor op de achtergrond komt. En 3D wordt je (als je niet naar Emmeloord of Venray wilt) door de strot geduwd.
Maar kom op, het is een superheldenfilm. Je gaat er heen omdat je de karakters al kent en/of hun films al hebt gezien. Je gaat er heen omdat het een Summer Block Buster (in de lente) is. Schuif de 3D bril dus goed op de neus (of neem het kindermaatje), ga er goed voor zitten en neem een flinke teug adem. De volgende 140 minuten zul je er weinig tijd voor hebben.

The Avengers, nu in de bioscoop

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: