Hollywood Girls Club

Celeste Solange needed shoes.

Chick-lit. De titels van de hoofdstukken zijn de schoenen die de hoofdpersonen dragen, elke relatie gaat mis voor er een veel betere aan de horizon verschijnt en elk kledingstuk en uiterlijk wordt omschreven.
Daarentegen is er ook een uitgebreide blik achter de schermen van Hollywood en de wereld van het filmmaken en (ook wel eens lekker) blijven de bad guys de bad guys. Alleen de vrouwelijke helden (de hoofdpersonen) verdienen een happy ending.

De vier hoofdpersonen zijn een actrice, producer, (acteurs-)agent en script-schrijver. Ze zijn zo’n beetje de enige echte vriendinnen van Hollywood want Hollywood eet je rauw en verpulvert daarna je botten, die boodschap geeft Maggie Marr heel duidelijk door. Omdat haar man het met een nieuw sterretje doet, wil de actrice vreselijke wraak. De producer heeft last van een afschuwelijke baas en doet dus graag mee aan de wraak. De rest gaat er in mee want ze zijn vriendinnen. Allemaal hartstikke logisch. Elk hoofdpersoon heeft haar eigen hoofdstuk en zo krijgen de karakters iets meer dan één dimensie.

Het ‘name-dropping’ van allerlei merken was dan ook het enige dat mij echt irriteerde, verder was Hollywood Girls Club een entertainende snack waar je in een paar uur doorheen bent.

Hollywood Girls Club, Maggie Marr, Arrow Books 2007

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: