Much Ado About You

‘I am happy to announce that the rocking horses have been delivered, Your Grace.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan het zo lekker zijn. Hersenloze romances waarin het alleen om detail en zwoegende boezems gaat. Much Ado About You is er zo eentje.

Vier zussen in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw moeten een man vinden, want een merendeel van hen is al over de twintig en ze zijn oorspronkelijk Schots en oh wat genant straks worden ze oude vrijsters. Gelukkig is er een Knappe, Mysterieuze Man, een frustrerende Casanova en een goedsul. Zo gaan die dingen. De aandacht ligt vooral op de drie oudste dochters, die snel het seizoen in moeten om een man te regelen.

Natuurlijk valt de verkeerde voor de verkeerde, wordt er stiekem getrouwd en gaat het mis voor het goed kan gaan. Dat hoort zo. Je leest dit soort boeken niet voor de originaliteit, maar omdat het een smakelijk zuurtje is zonder enige  nasmaak.

Net zoals in de vorige Eloisa James zijn haar vrouwelijke karakters stiekeme feministen (zeker voor die tijd). Ze hebben kennis en durven die te tonen, hebben hun woordje klaar en durven van seks te genieten. En dat is waarschijnlijk -voor mij- het grote verschil met (andere) doktersromannetjes waarin de heldin maar op haar rug ligt te huilen en blazen.

Much Ado About You, Eloisa James, Harper 2006

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: