Nine Uses For An Ex-boyfriend

It was obvious it wasn’t the first time that Hope’s boyfriend and her best friend had kissed.

Ik geloof niet dat ze aan de negen komt. Zo blijkt maar weer dat het tekst verwerken tijdens de lessen Nederlands op de middelbare school toch zijn blijven hangen.

Hope ziet haar vriend en haar beste vriendin zoenen. Zij vindt het er op lijken alsof ze het vaker gedaan hebben, maar allebei ontkennen het, het was één dronken zoen. Hope gaat tegen haar instinct in, want ze zijn al dertien jaar samen en dat gooi je niet zomaar weg.
Allebei (maar vooral zij) proberen hun relatie op te frissen en te verbeteren, tot de bom barst en hij wel een vreemdganger blijkt. Haar omgeving steunt haar, haar moeder niet (en hoe vreselijk irritant is dat, haar moeder wil dat ze bij elkaar blijven omdat Hope niet beter zal kunnen doen dan hem en Oh ja, wanneer komen er nu kleinkinderen) en er komen wat wijze levenslessen langs. En een ploert die stiekem toch wel een Leuke Man blijkt.

De reden waarom ik Sarra Manning een apart plekje binnen chick-lit geef, is omdat ze schrijft met een beetje zelfspot. Zowel de auteur als de karakters als de gebeurtenissen, neem ze allemaal met een korreltje zout. Relax, we weten hoe het af gaat lopen. Geniet van de herkenbare situaties en lekkere sex en die Literatuur komt wel een ander keertje. En daarnaast verrast ze de lezer zelfs nog af en toe. Fijn.

Nine Uses For An Ex-boyfriend, Sarra Manning, Corgi Books 2012

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: