Red Glove

I don’t know whether it’s day or night when the girl gets up to leave.

Red Glove is het tweede boek in de The Curse Workers serie. Het element dat mij de vorige keer zo positief verraste, is deze keer dus minder nieuw. Dat maakt Red Glove een fractie minder vermakelijk, naast het feit dat het aan de serie-ziekte lijdt: het plot van eerdere boek(en) wordt gekopieerd en met andere gegevens in-/aangevuld.

Maar het fijne van Red Glove is hoe ze magie in de samenleving plaatsen. Mensen met magie (‘workers’) zijn geen geluksvogels, maar paria’s die liever hun kunnen stil houden. Ze gebruiken hun magie door iemand aan te raken en kunnen dan iemand doden, gedachten vernietigen of wijzigen, iemand transformeren, dromen beïnvloeden enzovoorts. Daarom dragen ze handschoenen. Een groot deel workers zit in de georganiseerde misdaad, de rest lijdt onder dat imago.

Hoofdpersoon Cassel moet deze keer de moord van zijn broer oplossen, terwijl zowel de FBI als de mafia graag zijn loyaliteit willen. Daarnaast wil hij ook nog zijn moeder uit de problemen houden en proberen een normaal schoolleven te faken.

Eigenlijk wil ik dus vooral de serie aanraden voor de originele behandeling van magie. Dat het vermakelijke YA is, is alleen maar een plus.

Red Glove, Holly Black, Gollancz 2011

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: