The Losers

97 min.

The Losers is een verfilming van een DC Comic (DC Comics is vooral bekend door Batman en Superman) die in 2010 stilletjes door de bioscopen heen trok. Het heeft Idris Elba voor Luther, Chris Evans voor Captain America en Zoe Saldana voor Star Trek.
Het is vermakelijk.
Als je verder kijkt, zie je ook dat er veel mis mee is.

Warner BrothersElk personage dat niet Noord-Amerikaans is, is een stereotype. Daar worden ook ruimhartig opmerkingen over gemaakt. Oh, en het accent nadoen van een (vermoedelijke) Indiër is natuurlijk hilarisch.
Er is één vrouw die meer dialoog heeft dan één woord. Eentje. Ze is ook één van de twee vrouwen die binnen de ..plus minus zeven vrouwen in beeld die het voor elkaar krijgt om haar kleding aan te houden.
De acteur die de “bad guy” speelt, had er duidelijk geen zin in. Meest ongeloofwaardige bad guy in mijn kortetermijngeheugen ooit. Zijn “gay” maniertjes droegen daar alleen maar aan bij.
Daarnaast zijn er gewoon nog ‘standaard’ actiefilm-fouten. Een man die door beide benen is geschoten, kan met wat bandages wel weer lopen. Een vrouw die een mortier afschiet, blijft zonder moeite overeind staan, er is geen enkele terugslag. Bad guys schieten veel mis, good guys niet. Het zijn allemaal dingen waar ik stukken makkelijker over keek dan de racistische en seksistische problemen.

The Losers dan maar niet kijken? Inderdaad. Zelfs zonder die problemen zijn er veel betere actiefilms.

The Losers, Warner Brothers 2010

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: