The Flight

Ransome Airways Flight 189 to New York was one of 753 scheduled to depart from London’s Heathrow that Sunday in early January.

Lees dit boek niet als je binnenkort gaat vliegen. Daarvoor worden er te veel details genoemd over hoe gevoelig een vliegtuig is, wat er allemaal mis kan gaan in luttele seconden en hoe vernietigend een ongeluk er mee is.

Jenny, een lijkschouwer, werkt mee aan het onderzoek aan het ongeluk van het passagiersvliegtuig. Naast het ongeluk is er ook het lijk van een man die het jacht voer waar het vliegtuig op landde. Daarnaast is er een meisje waarvan snel duidelijk wordt dat ze de val overleefde, om daarna alsnog te sterven. Jenny probeert een geheel van de puzzelstukken te maken, maar al snel blijkt dat ze haar neus in de verkeerde zaken steekt en worden haar stoelpoten door gezaagd.

The Flight is een slimme detective/thriller die aan het einde een iets te grote uitglijer maakt die ineens een hoop van je goedgelovigheid vraagt. Het is niet eens dat de elementen onmogelijk zijn, maar de complete puzzel zorgt simpelweg meer voor een Huh? dan een Eureka!. Dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om door het gedetailleerde puzzelwerk te ploegen. Wel ver uit de buurt van een vliegveld.

The Flight, M.R. Hall, Mantle 2012

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: