Django Unchained

165 min. 

Inglourious Basterds maakte mij een Tarantino fan (na Pulp Fiction nooit afgekeken te hebben en Kill Bill mooi maar ook wel erg geweldadig te vinden). Django Unchained heeft het enthousiasme weer gedempt. Had Tarantino nu maar net iets meer zijn best gedaan in editing.

Weinstein Company
Weinstein Company

Django is een slaaf die gered wordt door de Duitse bounty hunter Dr. Schultz (weer een geweldige rol van Christoph Waltz). Dr. Schultz zoekt een stel slavendrijvers die Django kan herkennen. Daarna begint de bounty hunter enige verantwoordelijkheid te voelen voor de ex-slaaf en belooft hem te helpen met het redden van zijn vrouw.  Veel bounty hunting volgt, tot ze ontdekken op welke plantage ze zich bevindt en de dokter een list bedenkt om haar vrij te krijgen.

Elke scène met Schultz, plantage-eigenaar Candy (Leonardo diCaprio) en “huisneger” Stephen (Samuel L. Jackson, donkerder dan normaal en in een heel andere rol als normaal) is een lust voor het oog. De acteurs genieten zichtbaar, het spel tussen de karakters is vuig en op het randje. Wat nou plot, wat nou redden van de vrouw in nood, dit is het avontuur in de film.

Helaas leek Tarantino daar niet genoeg aan te hebben. Naast heel veel nepbloed werden ook plotlijntjes-zonder-einde, uitgebreide landschapsplaatjes (wel heel mooi natuurlijk) en beeld voor geluid -in plaats van andersom- ingezet. Na anderhalf uur begon de film lang aan te voelen, nooit een goed teken. Had nu maar iets strenger geknipt en gesneden, Tarantino. Dan had ik euforisch in plaats van twijfelend naar huis gekund.

Django Unchained, The Weinstein Company 2012

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: