Dinsdag

Nu moet ik goed luisteren, denkt hij, nu moet ik goed luisteren, de eerste straal licht is al door de spleet gedrongen, de zon moet al over het dak rijden, dat kan niet anders.

Ach ja. Het is een groot niets dat kabbelt en af en toe een prikje (in de vorm van geweld of desinteresse) geeft om de lezer niet weg te laten sukkelen.

Dinsdag vertelt over één dag van een oude man terwijl hij terug kijkt op zijn leven. Het is niet duidelijk of het zijn laatste dag is, of elke dag zo wordt ingevuld, het is gewoon één dag achter zijn ogen, tussen zijn gedachten. Die gaan over zijn tijd in Congo, over zijn geliefden en over het meisje uit de zorg dat probeert hem uit huis te krijgen.

En dan is het voorbij, want elke dag gaat voorbij. De lezer is tijdelijk verrijkt met een dag uit een ander leven, door andere ogen. Meer niet.

Dinsdag, Elvis Peeters, Podium 2012

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s