The Wolverine

125 min.

Dit voelde niet echt als een Marvel film. Mensen die stripheldmoe zijn, maar wel hun shot actie willen, kunnen dus zonder problemen naar The Wolverine. Als het geen punt is om te kijken naar een man die klauwen tussen zijn knokkels heeft en zichzelf kan genezen, natuurlijk.

Wolverine
Twentieth Century Fox

In The Wolverine zit Logan in een existentiële crisis. De vrouw waar hij van hield is dood, de X-Men zijn een zooi, hij heeft geen doel in zijn leven en zelfs al zou hij er een einde aan willen maken, dat lukt niet. Yukio, een Japanse jonge vrouw (eigenwijs en een supervechter) komt hem halen omdat een oude vriend afscheid wilt nemen en daar beginnen de problemen.

Het was een opluchting dat de aanwezige Japanners geen moment in de karikatuurhoek worden gezet (zeg ik als Europeaan), de actie was mooi en afwisselend (vooral de scènes van Yukio) en vooruit, er was vast wel een reden voor de romance (een flinterdunne). Het jammerste vond ik wel dat de slechteriken compleet uit de lucht kwamen vallen. Er is geen enkele motivatie en indrukwekkend of spannend zijn ze ook niet.

The Wolverine loopt lekkerder dan zijn voorganger, maar blijft ver uit de buurt van Marvel’s X-Men en X2. Ze zullen het toch wel blijven proberen.

The Wolverine, Twentieth Century Fox, 2013

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: