Rise of the Guardians

97 min.

Toen Rise of the Guardians nog draaide, hoorde ik al veel positieve recensies. Natuurlijk waren er de twijfelachtige (“de hoofdpersoon is zo knap!”) maar ook genoeg waardoor ik enthousiast werd. Dan gaat tijd voorbij en realiseer je dat je weer een film in de bioscoop gemist hebt. Gelukkig zijn er andere manieren om een film te kijken.

Dreamworks
Dreamworks

Met een verhaal waarin de Paashaas, de Kerstman, Klaasvaak en de Tandjesfee (dit voelt vreemd, ik bedoel gewoon de Tooth Fairy natuurlijk) superhelden zijn, is het makkelijk te bedenken dat deze film alleen voor de kleinsten is. Animatie wordt tenslotte al snel als synoniem voor kinderfilm gezien (in Westerse culturen). Maak die fout nu maar niet, want Rise of the Guardians is vreselijk stoer. En lief en spannend, zo af en toe.

Hoofdpersoon is Jack Frost, de jongen die voor sneeuw en kou zorgt. Hij doet dit alleen, veel mensen weten niet van zijn bestaan af waardoor hij onzichtbaar is en zelf weet hij ook weinig van zijn eigen geschiedenis af.
Omdat bad guy Pitch Black weer actief is (hij wil dat iedereen bang is, altijd), vragen de Guardians Jack er bij. De onwaarschijnlijke held is gevonden.

Natuurlijk zijn er duidelijke boodschappen over jezelf vinden en dat niet altijd degene die het sterkst lijkt ook het sterkst is, maar deze worden bijna ondergesneeuwd (ha!) door het flinke tempo, grappen en actie.

Rise of the Guardians, Dreamworks 2012

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: