Despicable Me 2

98 min.

Despicable Me verraste met zijn succes. Dus natuurlijk moest er een sequel komen. In tegenstelling tot Monsters University is het wel echt een vervolg.

Universal
Universal

Helaas lijdt Despicable Me 2 aan het vervolg-probleem. De film is te tam, de nieuwe karakters (op de pruikwinkeleigenaar na) dragen niets bij. Er is een dubbel plotlijntje over (eerste) liefde, maar waar het misschien wel het meest misgaat? De minions. Ze waren waarschijnlijk een groot onderdeel van het succes van de eerste film (brabbelende gele wezentjes die allerlei idiote dingen doen en het toch overleven), maar deze keer worden ze echt vééls te veel gebruikt. De paar minuten dat de meiden de tijd krijgen, zorgen ze voor de leukste scènes.

Het verhaal? Gru is nu een good guy en moet een internationale organisatie helpen een bad guy op te sporen. Hij heeft al vrij snel door wie er achter zit, maar zijn love interest (een eendimensionaal karakter dat vrijwel nooit grappig is) en de organisatie geloven hem niet.

Het is duidelijk dat bij deze film alleen aan de kleintjes en niet aan hun begeleiders is gedacht. Er zijn geen scherpe randjes of sneaky grapjes die ver over kinderhoofdjes heen zullen zeilen. Er is alleen maar lawaai, veel kleur en veel beweging.
Gelukkig is Agnes, de jongste geadopteerde dochter er nog.  Als ze nu echt in deze wereld verder willen, moeten ze maar met haar point of view vertellen hoe het is om de jongste dochter van een good bad guy te zijn. Daar zou ik nog enthousiast voor kunnen worden.

Despicable Me 2, Universal Pictures 2013

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: