How To A Build A House

The world is drowning.

Wat een lief verhaal. Bitterzoet. Door de flaptekst, titel en cover had ik iets met een opgeheven vinger en veel Wijze Lessen verwacht, maar ik werd plezier verrast.

Harper’s leven gaat op haar kop als haar vader van haar stiefmoeder scheidt. Haar stiefzusje wilt niet meer met haar praten, haar stiefbroertje krijgt ze amper te zien en haar vader en stiefmoeder weigeren uit te leggen wat er mis ging. De relatie met een goede vriend verandert in iets duidelijks met seks waar ze met niemand over kan praten ..Harper is de weg kwijt. Een paar staten verder meehelpen aan het herbouwen van een door een tornado getroffen huis klinkt als een geweldige ontsnapping.

Maar ontsnappen van mensen, emoties en jezelf tegen komen is niet zo makkelijk natuurlijk. Er ontstaat vriendschap, relativisme, misschien zelfs liefde. Andermans drama wordt niet afgedaan als erger of als stok om Harper en haar zelfmedelijden/frustraties mee te slaan, het is gewoon een ander soort pijn. De leidinggevende zit vol wijsheden, maar hij blijft een mens, geen abstract prekend figuur.

Tussen love triangles en alle onwaarschijnlijke heldinnen clichés is How To Build A House een verfrissend, nuchter tienerboek.

How To Build A House, Dana Reinhardt, Wendy Lamb Books 2008

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: