Stormnacht

Ik hoorde de postbode door de gang naderen.

De Dresden Files, die moet je lezen! Gigantisch leuke fantasy! Nou, vooruit dan maar. Ik sta altijd open voor suggestie. 

Stormnacht, het eerste boek van de Dresden Files, is een pulpromannetje: er gebeurt veel, er zijn wilde, vreemde karakters die makkelijk uit elkaar te houden zijn, er is zoveel plot dat er geen tijd is om adem te halen en er is een bevredigend einde, netjes opgerold in één hoofdstuk. Hap, slik, weg.

Harry Dresden is een magïer, een echte. Hij leeft alleen in een wereld (hedendaags Chicago) die niet in magie, demonen enzovoorts gelooft. Geld verdienen is dus pittig, maar gelukkig is er een politieagente die af en toe zijn hulp nodig heeft.
Natuurlijk verzamelen aan het begin van het boek meerdere zaken, zijn er mafia bedreigingen en loopt alles in de soep.

Stormnacht is een galopperend paard van een verhaal dat op de laatste bladzijdes verrassend kalm tot stilstand komt. Het is compleet, het is vermakelijk. Een prima pulp aanrader.

Stormnacht, Jim Butcher, De Vliegende Hollander 2009

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

One thought on “Stormnacht”

Comments are closed.

%d bloggers like this: