Inside Llewyn Davis

105 min.

Wat gebeurt er in deze film? Nu ja, een man loopt vaak rond met een rode kat.

poster inside LLewyn Davis
CBS Films 2013

Llewyn Davis leeft in de jaren zestig. Hij zingt folkliedjes en speelt gitaar. Het lijkt er soms op dat hij hier beroemd mee wil worden, maar Llewyn is de eerste om dat te saboteren. Wat hij dan wel wil (met zijn muziek, zijn relaties, zijn hele leven) is onduidelijk.

De film is een soundtrack bij een personage dat alleen lijkt te bestaan met en door zijn muziek. Hoogte- en dieptepunten worden er van afgeleid, terwijl echte problemen afgewimpeld worden. De kat is zijn enige connectie met andere mensenlevens.

Inside Llewyn Davis is een warm en tegelijkertijd gevoelloos dobberfilmpje met geweldige soundtrack en acteurs die zichtbaar goed in het vel van hun karakter zitten.

Inside Llewyn Davis, CBS Films 2013

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s