Dresden Files

Ik lette nooit zo op de fasen van de maan.

Ik heb niets voor niets een hekel aan hard rijden.

In grote porties lijken de Dresden Files wel heel erg op elkaar. Zoals ik al eerder beschreef, de boeken zijn pulp. Dat valt alleen maar meer op wanneer je ze achter elkaar leest. Natuurlijk, er zijn verschillende monsters. Jim Butcher zorgt voor lekkere dialogen en gruwelijke situaties. Maar hoofdrolspeler Harry Dresden heeft net iets te vaak net iets te laat door wat er aan de hand is. Loopt net iets te vaak in de handen van de vijanden, geeft net iets te vaak een dikke knipoog naar de lezer. Dan wordt het duidelijk dat de auteur erg strak volgens een ABC-tje van schrijven werkt en is de pret er een (klein) beetje vanaf. Vermakelijk blijven ze dus, maar niet in ‘marathon’ vorm.

Wolvenjacht, Jim Butcher, De Vliegende Hollander 2009

Doodsnood, Jim Butcher, De Vliegende Hollander 2010

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: