Schroder

In dit verslag kun je lezen waar Meadow en ik sinds onze verdwijning zijn geweest.

Hoe vaak zal het gebeuren, een vader die uit wanhoop zijn kind ontvoert na een scheiding? Dat een man en een vrouw zulke vreemdelingen van elkaar worden dat ze niet meer met elkaar kunnen communiceren?

Schroder is het verslag van een vader die op een dag besluit niet genoeg te nemen met de tijd die hij met zijn dochter mag doorbrengen. In plaats van een net afscheid aan het einde van de dag, gaat hij er van door met zijn dochter, voor een ‘kleine vakantie’.

Natuurlijk gaan hier allerlei dingen aan vooraf, overgoten met een groeiende wanhoop. De hoofdpersoon schuwt het zelfbeklag niet, maar heeft ook (soms pijnlijke) momenten van inzicht waardoor het alleen maar duidelijker wordt wat voor een fouten hij heeft gemaakt.

Schroder laat zien dat het niet alleen de moeder is die emotioneel en irrationeel kan worden door een scheiding en het gemis van kinderen. Hoofdpersoon Eric is niet het meest aantrekkelijkste karakter, maar hij is wel een mens.

Schroder, Amity Gaige, Faber and Faber 2013

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s