Cool Runnings

98 min.

Met films lijk je veel meer soorten klassiekers te hebben dan met boeken. Cult, per genre, per regisseur of per acteur. Cool Runnings heeft geen Oscars gewonnen en wordt misschien niet op de filmacademie behandeld, ze staat zeker bekend als bijzonder. En ze stond al heel lang op mijn To Watch lijst. Het gaat verdorie over een Jamaicaans bobsleeteam.
Walt Disney Pictures
Walt Disney Pictures
Derice is een sprinter, maar door een stom ongeval is hij niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Na een geïnspireerd moment met een ex-bobslee trainer, begint hij aan het samenstellen van een team en een training.
Natuurlijk is er veel onbegrip en hoon, tegenslag en teamleden die elkaar niet uit kunnen staan. En natuurlijk (het is de Disney-versie van het waargebeurde verhaal) zijn er wijze levenslessen en een happy ending.
Maar van begin tot einde is er zoveel lol dat het allemaal niet uit maakt.
Cool Runnings, Walt Disney Pictures 1993

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s