Ex Machina

110 min.

“Is dat niet gewoon weer zo’n Ghost in the Shell, moeten we bang zijn voor AI, de robots komen ons vernietigen film?” Misschien wel, misschien een beetje, maar op deze manier kun je elke film wel terug brengen naar één bekend cliché. Ex Machina is vooral een doolhof, iets dat onder de huid kruipt. Mét kunstmatige intelligentie aanwezig.

DNA Films 2015
DNA Films 2015

Een kantoormus wint een bedrijfsloterij waardoor hij op bezoek mag bij het genie aan de top, een vreemde vogel die in een supermodern huis in de middle of nowhere woont. Nadat hij een geheimhoudingsverklaring ondertekent, mag hij dan Ava ontmoeten. Ava, kunstmatige intelligentie in een mooi vormpje, moet de Turing test ondergaan. Maar is intelligentie wel genoeg om te overleven?

Ex Machina biedt sprookjeachtige (de Grimm soort, niet de Disney soort) inzichten en verhaallijnen, maar haalt tegelijkertijd iets post-apocalyptisch en filosofisch aan. Combineer dit met een vibrerende soundtrack en er is tussen al het Marvel geweld door toch nog een reden om naar de bioscoop te gaan.

Ex Machina, DNA Films 2015

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: