Playing with the Grown-ups

The phone is ringing.

Ik vond dit een heel leuk boek, een fijn boek dat lekker op alle zintuigen inspeelt. En toch weet ik niet hoe en aan wie ik het zou moeten aanraden. Het is meer dan oppervlakkige chick-lit, maar er zijn wel een boel vrouwen aanwezig die een mannelijke lezer zou kunnen afschrikken (waardoor ik ‘m juist aan zou raden, want het is niet alsof vrouwen ooit wordt verteld een boek niet te lezen omdat er te veel mannen in voorkomen). Het is coming of age in Technicolor.

Hoofdpersoon Kitty heeft een bijzondere familie, met een hele bijzondere moeder. Ze is jong en stoer en apart en nooit saai. Haar zussen zijn als fairy godmothers voor Kitty en haar broertje en zusje en grootouders Bestepapa en Bestemama maken het Jan-van-Steen huishouden compleet.

Helaas is Kitty’s moeder ook heel wispelturig in wie en wat goed voor haar en haar kinderen is. Ze reizen door de VS en de VK, wonen bij de Hare Krishna, in luxe appartementen in New York of in kleine huisjes in Londen. Kitty moet opgroeien tussen haar moeder’s stuiptrekken door.

De mensen, outfits en omgevingen die passeren zorgen voor kleur, sfeer en een duidelijk kader om Kitty’s eenzaamheid.  Vrolijk, verdrietig, meeslepend.

Playing with the Grown-ups, Sophia Dahl, Bloosmbury 2007

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

One thought on “Playing with the Grown-ups”

Comments are closed.

%d bloggers like this: