‘… and that’s when it fell off in my hand.’

Grey skies, grey cluds, grey knickers.

Dit is geen hoogstaande literatuur, dit is niet gevuld met diepgaande gedachten en pijnlijk mooie zinnen. De Georgia Nicholson boeken waren chick lit voor de term mainstream was, waren YA voor de term zelfs bestond. Het laat zien dat vrouwelijke tieners ook lelijke, idiote, arrogante, opgewonden gedachten kunnen hebben. En dat allemaal op een hele melige manier.

Tiener Georgia heeft het natuurlijk heel zwaar met alles. Haar idiote gezin, haar lief, haar vriendinnen, school, en de liefde. Dit behandelt ze in dagboekvorm met een hele eigen taal. Sadnosity voor verdriet, nunga-nungas voor borsten, en de echte knappe mannen zijn Sex Gods. Georgia censureert zichzelf geen moment en dat maakt haar stukken realistischer dan elke “held” in hedendaagse tienerverhalen.

Maar dan wel realistisch op de ‘dit is een tiener’ manier, verder gebeuren er zoveel dingen en zijn er zulke vreemde karaketrs dat je je af en toe afvraagt of je niet in één grote satire bent beland. Tot er weer zoiets kroms en meligs gebeurt dat je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken: dit is gewoon een geweldig giechelboek.

‘… and that’s when it fell off in my hand.’, Louise Rennison, HarperCollins 2004

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: