Bad Blood

Above a densely forested hillside black bird-shapes wheel and turn over a weed-clogged tarn.

Horror voor tieners, maar sneaky genoeg om degene die de tienertijd heeft verlaten ook een beetje zenuwachtig te maken. Lijk je het in het begin allemaal wel te zien aankomen (“Oh, poe, poppen), Rhiannon Lassiter voegt op een tergende manier steeds een meer bangmakende details toe.

Een samengestelde familie gaat op vakantie in een oud familiehuis dat al heel lang niet meer in gebruik is. Iedereen is boos op elkaar en op de ouders die zo graag doen alsof, maar familierelaties worden op de proef gesteld als iets ouds en gewelddadigs ook een connectie met ze lijkt te hebben.

Lassiter creeërt mooie plaatjes met donkere bossen en krakende deuren om het pijnlijke verhaal van twee geliefden die wel heel graag willen, maar terug gehouden worden door hun kinderen. Een tweezijdige horror van tegen je wil een nieuwe familie hebben en vervolgens het paranormale in je schoot geworpen te krijgen.

Bad Blood, Rhiannon Lassiter, Oxford University Press 2007

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: