Wicker

This wasn’t grief Davis felt, staring at her so-still feet pointing at impossible angles to the tight synthetic weave of charcoal carpet.

Is klonen ethisch? Bestaat er zoiets als een ziel en zo ja, kloon je die ook? Wat zijn de regels voor het klonen van mensen, en is de kloon wel een compleet nieuw mens, op zijn of haar DNA na? Kevin Guilfoile oppert een rij interessante vragen, maar omkleedt het in zo’n bizar verhaal dat ze er bijna in stikken.

De dochter van een kloondokter wordt vermoord. De kloondokter komt per ongeluk aan het DNA van de moordenaar en besluit een kloon van hem te maken, zodat hij hem over X aantal jaar kan vinden. Gelukkig wordt verder in het boek steeds meer getwijfeld aan zijn motivatie en acties, maar dat iemand die vast allemaal eden heeft moeten zweren ..doet Davis het allemaal wel heel makkelijk.

Combineer dit met een religieuze antikloonactivist, een seriemoordenaar en een poging tot sociaal commentaar op online leven en de game cultuur en het komt over als een detective die graag de Grote Vragen Des Levens wilt bespreken, maar er ook weer niet te veel tijd aan wilt besteden.

Wicker, Kevin Guilfoile, Joseph 2005

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: