The Adoration of Jenna Fox

I used to be someone.

Ik heb een neus voor pittige, en/of vermakelijke YA boeken de afgelopen tijd. Het is fijn om te ontdekken dat (late) tieners meer dan driehoeksrelaties en het unlikely hero cliché naar hun hoofd geslingerd krijgen. Natuurlijk zijn buitenbeentje zijn, de eerste liefdes en opgroeien in een protesterend lijf onderdeel van het tienerleven, maar dat betekent echt niet dat er geen andere verhalen geschreven kunnen worden. Zoals The Adoration of Jenna Fox.

Jenna wordt wakker uit een coma na een ongeluk dat alleen maar zo wordt aangeduid: Het Ongeluk. Haar vader is afwezig, haar moeder is zenuwachtig zodra ze in de buurt komt, terwijl haar oma van haar kleindochter lijkt te walgen. Er is iets aan de hand, maar hoe er achter te komen wanneer iedereen doet alsof de neus bloedt?

Haar antwoorden worden vergezeld met vraagstukken over menselijkheid, de ziel, medisch ingrijpen en hoe ver een ethische grens verschoven kan worden. Het is thriller, familieverhaal en medische megalomanie.

The Adoration of Jenna Fox, Mary E. Pearson, Henry Holt and Company 2008

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

One thought on “The Adoration of Jenna Fox”

Comments are closed.

%d bloggers like this: