The Adoration of Jenna Fox

I used to be someone.

Ik heb een neus voor pittige, en/of vermakelijke YA boeken de afgelopen tijd. Het is fijn om te ontdekken dat (late) tieners meer dan driehoeksrelaties en het unlikely hero cliché naar hun hoofd geslingerd krijgen. Natuurlijk zijn buitenbeentje zijn, de eerste liefdes en opgroeien in een protesterend lijf onderdeel van het tienerleven, maar dat betekent echt niet dat er geen andere verhalen geschreven kunnen worden. Zoals The Adoration of Jenna Fox.

Jenna wordt wakker uit een coma na een ongeluk dat alleen maar zo wordt aangeduid: Het Ongeluk. Haar vader is afwezig, haar moeder is zenuwachtig zodra ze in de buurt komt, terwijl haar oma van haar kleindochter lijkt te walgen. Er is iets aan de hand, maar hoe er achter te komen wanneer iedereen doet alsof de neus bloedt?

Haar antwoorden worden vergezeld met vraagstukken over menselijkheid, de ziel, medisch ingrijpen en hoe ver een ethische grens verschoven kan worden. Het is thriller, familieverhaal en medische megalomanie.

The Adoration of Jenna Fox, Mary E. Pearson, Henry Holt and Company 2008

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

One thought on “The Adoration of Jenna Fox”

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s