The Children Act

London.

Ik ben ooit eens terecht gekomen bij Ian McEwan omdat ik de film Atonement helemaal geweldig vond en dus ook maar het boek waar het op gebaseerd was moest lezen. Sindsdien probeer ik van tijd tot tijd een McEwan, want je hoofd moet er wel naar staan.

Jeugdzorg en jeugdrecht zijn pittige onderwerpen. Kun je bij volwassenen nog verantwoording bij schuldige of slachtoffer leggen, is het in het geval van een kind veel onduidelijker waar nu heen of voor. Hoofdpersoon Fiona is een rechter, een goede. Het is de zaak van een zeventien-jarige Jehova’s Getuige, gecombineerd met een imploderend thuis, dat haar van haar apropos brengt.

En McEwan schrijft dat allemaal in zijn dagelijkse, de-mens-is-haar-eigen-vijand, manier, waardoor het gelijk kabbelt en steekt want verdorie, doe nu toch niet, al zie ik ook wel in waarom je het wel doet.

The Children Act, Ian McEwan, Jonathan Cape 2014

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: