Made in Europe

Denkend aan Europa zie ik de kathedraal van Chartres en de Sixtijnse Kapel.

Lap en een beetje, ik heb mijn eerste non-fictie boek (ook een leesvoornemen, meer non-fictie) uit. Een fijne, niet zo eentje dat aanvoelt als encyclopendie of geschiedenisboek.

Ik vond het in de ebooksectie van mijn bibliotheek en als ik niet reizende was geweest (waar die ebooks dus voor nodig waren), was ik het misschien nooit tegengekomen. Kijk die titel dan toch, moet dat aantrekkelijk zijn?
Gelukkig is auteur Pieter Steinz ook journalist en weet dan ook hoe onderwerpen op de juiste manier aan te bieden. De slordige foutjes komen hopelijk alleen door de ebookversie, al toont dit wel gelijk aan dat zulke boeken dus ook eindredactie nodig hebben.

Maar dat is een klein punt voor een boek vol “Oh ja!” en “Ja, echt?” feitjes. Soms zijn Steinz’ bruggetjes niet zo heel sterk, maar maakt dat echt wat uit als je kunt leren over de invloed die ABBA op Nirvana had?

Kleurrijk en aantrekkelijk dus, zo’n cadeauboekje waar je mensen wél blij mee kunt maken.

Made in Europe: De kunst die ons continent bindt, Pieter Steinz, Nieuw Amsterdam uitgevers 2014

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: