A Window Opens

I drag my suitcase out from under the bed and start packing.

Eentje die niet op De Lijst stond maar mijn aandacht trok met de cover en blurb ‘voor fans van Where’d You Go, Bernadette‘. Daar ben ik het maar een heel klein beetje mee eens, trouwens. De kaftkleuren komen nog het meest overeen. A Window Opens is voor fans van boeken, lezen en vrouwelijke karakters die het wagen menselijk te zijn.

Voor Alice (eind dertig, man, drie kinderen, part time baan) gaat alles heel redelijk, tot er voor financiële redenen een nieuwe baan gevonden moet worden. Eerst lijkt de perfecte gevonden te zijn, en snel ook. Vervolgens beginnen andere categoriën in haar leven uit elkaar te vallen.

Dit is geen boek anti-werkende moeders of een lofzang voor minder werken en meer leven. Dit is Alice’s verhaal en zij leert wat wel en niet voor haar werkt. Met en lekkere sneer naar nieuwe start-ups die altijd boeken lijken te haten.
Het is chick-lit zoals elk navelstarend manspersoonboek dude-lit is, hier zijn de karakters alleen (veel) beter ingekleurd dan bij de zwakkeren in het genre. Alice lives and learns, en al zijn het geen mindblowing lessen, ze zijn wel van het soort dat niet vaak genoeg herhaald kan worden.

Een fijn boek gewoon, klip en klaar.

A Window Opens, Elisabeth Egan, Simon & Schuster 2015

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: