5 to 7

97 min.

Anton Yelchin was niet ‘groot genoeg’ om een berg artikelen te krijgen na zijn dood, maar toch kwamen op verschillende plekken lijstjes met zijn beste films en projecten. Omdat ik wel een film wilde kijken, maar niet geïnspireerd was om een keuze te maken, liet ik dat aan iemand anders over.

En het five_to_sevenklopt, Yelchin is charmant in 5 To 7, maar daar blijft het ook bij in dit flinterdun romance. Zijn karakter wordt verliefd op een oudere (wel negen jaar ouder!), getrouwde vrouw (beide gegevens worden meerdere keren herhaald), hij wil meer zijn dan een minnaar, de gehele situatie gaat uit als een kaars. Natuurlijk is hij een auteur, eentje die pas kan creëeren na pijn, natuurlijk is zij Frans, want die exotische Fransosen denken toch wel heel anders over relaties, romantiek en familie (tot ze dat niet doen).

Dit alles maakt 5 To 7 een film die je makkelijk kunt missen, ondanks Yelchin’s charme.

5 To 7, DeMarest Films 2014

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: