5 to 7

97 min.

Anton Yelchin was niet ‘groot genoeg’ om een berg artikelen te krijgen na zijn dood, maar toch kwamen op verschillende plekken lijstjes met zijn beste films en projecten. Omdat ik wel een film wilde kijken, maar niet geïnspireerd was om een keuze te maken, liet ik dat aan iemand anders over.

En het five_to_sevenklopt, Yelchin is charmant in 5 To 7, maar daar blijft het ook bij in dit flinterdun romance. Zijn karakter wordt verliefd op een oudere (wel negen jaar ouder!), getrouwde vrouw (beide gegevens worden meerdere keren herhaald), hij wil meer zijn dan een minnaar, de gehele situatie gaat uit als een kaars. Natuurlijk is hij een auteur, eentje die pas kan creëeren na pijn, natuurlijk is zij Frans, want die exotische Fransosen denken toch wel heel anders over relaties, romantiek en familie (tot ze dat niet doen).

Dit alles maakt 5 To 7 een film die je makkelijk kunt missen, ondanks Yelchin’s charme.

5 To 7, DeMarest Films 2014

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s