Talon

 Observe.

Is me dat even sappig allemaal. Negeer af en toe de iets te uitgebreide omschrijvingen van uiterlijk, gevoelens en interieurs en je hebt zowaar een vermakelijk, semi-origineel YA verhaal in handen.

Semi-origineel? Ja, want deze keer zijn het draken, in plaats van vampiers of heksen. Draken die zich in een mens kunnen veranderen en dus gewoon in de samenleving rond kunnen lopen. Zolang hun aartsvijand, de Orde van St. George, hen niet ontdekt.

Gelukkig is de hoofdrolspeler wel heel knap, is er een love triangle, een corrupte groep om tegen te vechten en (kortstondig) een verzameling pestkoppen. Genoeg YA elementen om niet off the beaten track te gaan.

Maar lekker. Bijna puur vermaak, amper een frustratie te vinden. Het is wel het eerste boek van een trilogie, maar herhaling lonkt al snel, dus misschien het gewoon hier bij houden.

Talon, Julie Kagawa Harlequin TEEN 2014

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, en schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.