Aladdin

128 min.

Tsja, Disney lijkt nu helemaal enige originaliteit te hebben opgegeven en is nu gewoon haar eigen animatiefilms op een andere manier aan het aanbieden: ‘live action’. In het geval van Aladdin (vrij veel mensen) is dat nog redelijk makkelijk te accepteren: ik ben benieuwd naar de ‘echte dieren’ van Lion King straks.

Aladdin posterAnyway, wie kent het verhaal niet? Met de remake was er meer discussie over de casting (moest dat compleet Midden-Oosters zijn), de aankleding (een combinatie van Midden-Oosten en Aziatisch, kon dat wel gemixt?), de liedjes (moest dat wel?), Will Smith als Genie (waarom probeerde hij het sowieso?) en simpelweg de luiheid van Disney (in de vorige alinea genoemd). En trouwens, de stoere Guy Ritchie voor het keurslijf van Disney?

Dat is ook wel te merken: zelfs voor een Disney-film is Aladdin wel héél licht en luchtig. De slechterik is geen moment indrukwekkend en/of eng, er is geen ruimte voor zielige momenten, en zelfs de meegalmliedjes worden afgekapt of zijn zo bewerkt dat de kracht er uit is. En de romantiek? Nou ja, omdat we het verhaal kennen dan maar. De drie hoofdrolspelers kloppen wel in deze zachtzoete omgeving, en het is duidelijk dat Will Smith er plezier in heeft. En dat is – met de muziek erbij – toch wel aanstekelijk.

Aladdin, Disney 2019

 

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: