A Good Liar

109 min.

Zo’n verhaal waarvan je al snel hoopt dat het af gaat lopen zoals je weet dat het af moet lopen, maar stel je voor dat je wel een ouderwets, outdated verhaal hebt gevonden en met de frustraties achterblijft.

Spoiler: gelukkig loopt het ook zo af. Al neemt de film er wel de tijd voor.

Het leeuwendeel van de film is het opzetten en volgen van de relatie tussen Roy en Betty. Twee senioren die toch nog iets moois bij elkaar vinden, al is dat wel nogal ongebalanceerd: Roy weet dat Betty miljonair is, Betty heeft genoeg aan gezelschap.

Als zijplotje wordt gedemonstreerd dat Roy wel vaker weet waar de centjes zitten, maar is hij dan alleen met Betty voor haar geld? Verdulleme.

De film is dan vooral een demonstratie van Mirren en McKellan in dialoog: heel de clue wordt met dik-hout-zaagt-men-planken neergegooid en gaat te lang door. Ja ja jeetje wat erg allemaal, maar eigenlijk te laat om impact te hebben. Ook wraakfilms hebben een goede balans nodig.

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: