Het geroofde kookboek

Ik kan niet koken.

Het geroofde kookboek: hoe de nazi’s de bestseller van mijn grootmoeder stalen, Karina Urbach, Ambo|Anthos 2021

Aantrekkelijk schrijven kan ze ook niet echt, maar misschien is dat deels de schuld van de vertaling. Redelijk recent las ik ook over Oliebollen-Nel: ook een kijk op de Tweede Wereldoorlog vanuit een originele hoek. Dit was wild, vervreemdend maar ook gezellig geschreven.

Het geroofde kookboek is clunky. Vreemde, frivole omschrijvingen om een interessant element heen. Had mij meer verteld over hoe Joodse boeken omgekit werden naar Arisch, of was eerlijk geweest dat dit een boek was over de familie Urbach.

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: