De verdeelde Nederlanden

Een hevige cultuurstrijd splijt Nederland in tweeën.

De verdeelde Nederlanden, Sjoerd Beugelsdijk, Balans 2021

(pfaaaaah)

Ik had al redelijk snel het vermoeden dat dit boek ‘t niet zou worden voor mij. Ook omdat de informatie mij al bekend was (globalisering, individualisering etc.), maar vooral omdat Beugelsdijk geen centimeter buigt. Het kan zijn dat ik iets lees waar niets is, maar op mij kwam het allemaal erg over als “niet zeiken, lief spelen en bij de grootste groep aansluiten, hup!”. In een boek dat De Verdeelde Nederlanden heet..?

Mensen zijn makkelijk manipuleerbaar en politici en media zijn schuldig. Hier komt het echter over als de natuurlijke staat van dingen in plaats van gebrek aan kennis en inlevingsvermogen.

Advertisement

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

%d bloggers like this: